Temperatuur in La Plagne: C°

Skiliften Montalbert in Paradiski (La Plagne en Les Arcs)

Montalbert skiliften geopend van 16-12-2017 tot 28-04-2018
Montalbert, onderdeel van La Plagne, is een pittoresk en sfeervol vriendelijk frans dorp, met oorspronkelijk een kleine gemeenschap en is gelegen aan de rand van de bossen op 1350 meter hoogte. Alle bebouwing is in de typische chaletstijl van de Savoie met veel laagbouw. Montalbert maakt deel uit van het immense skigebied Paradiski (La Plagne en Les Arcs) en grenst aan het natuurgebied La Vanoise.

De skimogelijkheden zijn ronduit geweldig te noemen voor zowel beginners als gevorderden. Op 50 meter afstand van uw chalet ligt de skipiste, waarvan u met een gondel snel naar boven wordt gebracht. Montalbert heeft overigens een gratis oefenhelling voor beginners/kinderen. Zowel natuurlijke condities als de grote hoeveelheid sneeuwkanonnen zorgen voor een zeer hoge sneeuwzekerheid tot eind april tot aan het dorp. Er is een ruime keuze aan blauwe, rode en zwarte afdalingen. Rondom het dorp kunt u heerlijk tussen de bomen skiën. Montalbert heeft een eigen ESF skischool waar zowel beginners als gevorderen les kunnen krijgen. Daarnaast zijn er speciale kinderlessen (vanaf 3 jaar). Ook is het mogelijk om bij de skischool dagtochten te boeken, zoals een dag off piste. De skischool van Montalbert heeft een aantal leraren die Nederlands spreken. Boekt u online uw lessen, dan kunt u vaak een korting verkrijgen.

In het dorp vindt u een bakker, een goede slager en een supermarkt. Deze zijn alle dagen geopend tijdens het wintersportseizoen. Rondom het centrum zijn er 9 restaurants, gezellige aprés skibars, een loungeclub en een internetcafe. Ook zijn er winkels met skiartikelen aanwezig en een delicatessezaak.

Bij mooi weer kunt u genieten op uw eigen privé terras van 40m2 van een prachtig panoramisch zicht op de bergketens van Beaufortain en de Mont-Blanc. Montalbert is een levendig dorp waar regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd.

Voor de achterblijvers is op een afstand van 1500 meter van het chalet een sfeervol(le) berghut/restaurant met een prachtig uitzicht over de bergen. In restaurant Le Forperet kunt u samen gezellig iets drinken en/of eten en daarna bij maanlicht sleeënd of wandelend terug keren naar uw chalet. Tevens is er een mogelijkheid om terug te keren met een gratis shuttlebus. 

Skigebied Paradiski

Het skigebied Paradiski is het grote skigebied van Les Arcs en La Plagne samen. Sinds enkele jaren verbindt de Vanoise Expres (een van de grootste gondels ter wereld) beide gebieden met elkaar met een uniek aanbod aan sneeuwzekere pistes en bosrijke afdalingen. Zo kunt u hier onder andere het volgende vinden:

De afstand tot de Vanoise Express om naar Les Arcs te gaan is ongeveer 1 uur en 15 minuten skien. 

Er zijn verschillende skipassen te verkrijgen namelijk, La Grande Plagne (225 km), Paradiski Illimite (430 km) en Paradiski Devouverte bij een 6-daagse een gratis dag voor Les Trois Vallees of espace Killy. Bekijk hier alle skipassen voor La Plagne / Montalbert.

Ter informatie: met een skipas voor La Plagne heeft u 1 dag toegang tot Paradiski. 

Bobsleebaan

In La Plagne ligt de Olympische Bobslee baan met een gemiddelde van 90 km per uur heeft u drie mogelijkheden. De Mono Bob waarbij je een solo afdaling maakt zonder professioneel bestuurder. Ook is het mogelijk met 2 of 4 personen te bobsleën.

Eerste afdaling of rodelen

Er bestaat een mogelijkheid om de eerste afdaling te nemen onder begeleiding en afsluiting met een ontbijt met zonsopgang. Tevens is er een rodelbaan. U kunt vooraf reserveren. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.skipass-laplagne.com/en/first-tracks 

Hondensledetocht 

In Longefoy (op twee kilometer afstand) is er een mogelijkheid om een onvergetelijke hondensledetocht te maken.

 

Weer in Montalbert

Weer in montalbert sneeuwhoogte skipiste